woensdag 6 oktober 2010

Stappenplan voor verjaardagen

Vandaag over drie weken wordt ons kleine meisje alweer twee jaar. En dus is het 'stappenplan voor verjaardagen' alweer in volle gang. Ik zal jullie via dit blog op de hoogte houden.. Onderaan dit stuk kun je een samenvatting vinden.

Het lijkt misschien een beetje of dit blog geschreven wordt door een controlefreak (en dat is stiekem ook zo), maar ik ben van mening dat je door goed te plannen veel stress kan voorkomen en je tegelijkertijd veel geld kan besparen! Wanneer je alles op het laatste moment moet doen, heb je niet meer de tijd om te wikken en te wegen, om prijzen te vergelijken en om echt creatief te zijn. Dus vandaar de eerste gouden tip: begin een maand voordat je kindje jarig is.


Foto voor de uitnodiging

De eerste stappen zijn dus al genomen. Ik heb een leuke foto uitgezocht, deze 20 keer laten afdrukken (in een aanbieding, voor drie Euro inclusief porto). Bij de Zeeman twintig dubbele kaarten met enveloppe gekocht (voor twee Euro) en vervolgens een hele avond zitten schrijven. Op de voorkant de leuke foto, aan de binnenkant het hele verhaal van de uitnodiging (vergeet de tijden niet te vermelden, anders druppelt de visite de hele dag door en da's wel erg veel voor zo'n kleintje!) en een cadeau-tipje.
 De kaartjes zijn maandag gepost of persoonlijk afgegeven en dus uiterlijk vandaag - drie weken voor het grote feest- bij iedereen binnen.

Ondertussen zijn Richard en ik druk aan het broeden op het cadeau. Wordt het, zoals vorig jaar met de poppenwagen, een groot cadeau? Of toch liever meerdere kleintjes? Daar denken we nog even over na.

Komende week de volgende stap; controleren of we nog genoeg slingers en balonnen hebben en beter orienteren op het cadeau. Ondertussen ook vast brainstormen over de hapjes, het gebak en het verjaardagseten. Daarover is straks natuurlijk meer te vinden op mijn blog; vegametkinderen.blogspot.com, dus houd het in de gaten! "Note too self: niet vergeten: traktatie bij peutergym!"

Over plannen en besparen gesproken.. Dit (oktober) is ook het beste moment om te beginnen met je voorbereidingen voor Sinterklaas. Spreek met familie af hoe, wie, wat en waar dit jaar. Maak duidelijke afspraken voor wie je cadeautjes kopen gaat, wat het mag kosten, of er gedichten bij mogen en natuurlijk ook over de locatie en catering. Als je dat allemaal op tijd hebt afgesproken, kun je nu vast beginnen met het verzamelen van kleine voordelige cadeautjes voor het heerlijke avondje. Natuurlijk geldt dit ook voor Kerst wanneer je dat met cadeautjes wilt vieren.

Als je kind (of jijzelf) jarig is in oktober, november of december, zoals Sofie, dan is het handig om het wensenlijstje van de verjaardag te bewaren. Alles wat niet gegeven is, kan een inspiratie zijn voor Sinterklaas of Kerst. Ook kan je overwegen om een aanvulling te geven op het verjaardagscadeau. Denk bijvoorbeeld aan poppenkleertjes met Sint voor de nieuwe pop van de verjaardag, of een uitbreiding op het nieuwe Duplo.

En dan nu de beloofde samenvatting van het eerste deel van het stappenplan.

1. Begin een maand van tevoren. Vijf weken van tevoren denk je na over de wensen van je kindje, de datum en tijd, wie je uitnodigt en wat voor soort uitnodigingen je wilt maken of kopen.
2. Vier weken voor de verjaardag maak en verstuur je de uitnodiging, zodat mensen deze uiterlijk drie weken van tevoren in huis hebben. Zet op de uitnodiging eventueel een cadeautip. Denk vast na over wat je zelf zou willen geven aan je kind.

Wordt vervolgd!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten