woensdag 6 oktober 2010

Nog meer herfst

Om nog meer in de herfstsfeer te komen, hebben we afgelopen week flink geknutseld. Tygo heeft afgelopen twee weken op de peuterspeelzaal over het thema 'water' gewerkt, dus dat ging via de wolken met regen naadloos over in de herfst. Wij hebben aan de muur mij de keuken wat draden gespannen (Ikea gordijn ophangsysteem), voor een wisselende expositie.

Zelf hebben we deze week het oude vertrouwde 'spinnenweb van een kastanje' gemaakt. Sofie heeft haar eerste plakwerkje gemaakt (met eerder door mij voorgeknipte vormen) en ze heeft met lichte vetkrijtjes op zwart papier getekend; ook altijd een leuk effect! Ook heb ik met vetkrijt een paar simpele herfstfiguren getekend, die de kinderen in mochten kleuren met waterverf. Dit keer dus veel simpele sfeerverhogende werkjes. En nu zie je op deze foto hoe de expositie er uitzag met de waterwerkjes en een stempelwerkje van Tygo die ik met hem gemaakt heb..

Waterwerkjes van de peuterspeelzaal


Spinnenweb van kastanje, prikkers en wol
Met waterverf een vetkrijttekening schilderen


Waterverf is heel geschikt door de herfstkleuren


Overigens is er deze week ook een ernstig poezen-ongeluk gebeurd. Onze poes Janneke heeft de papieren herfstmand opgegeten (zie vorige blog). Ze krijgt medicijnen waar ze enorme honger van krijgt. Niet alleen de herfstmand, maar ook een papieren paddestoeltje van vorig jaar moesten het ontgelden. Hoog tijd voor nieuwe knutsels dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten