maandag 6 december 2010

Zie ginds kwam de stoomboot..

Pietjes op de peuterspeelzaal

Gisteren was het dan eindelijk zo ver; Sinterklaasmiddag. Bij ons geen avond, want dat is voor de kinderen veel te laat. Van de week mochten ze al naar het Pietenfeest op de peuterspeelzaal en naar Pietengym. Tygo heeft al drie weken elke dag een stickertje op de kalender geplakt en zo kon hij zelf bijhouden 'hoeveel nachtjes nog'. 'S ochtends hebben we het huis gezellig gemaakt en de hapjes voorbereid. Daarna is Sofie gewoon een middagdutje gaan doen. Het kostte haar wel wat meer moeite om in slaap te komen, maar ze deed toch nog een uurtje haar oogjes dicht.

Van twee tot vijf was het feest. Toen we Sofie uit bed haalden, vroeg ik haar of ze misschien slecht geslapen had door de herrie op zolder? Als brave tweejarige herhaalt ze alles wat ik zeg; 'ja, herrie op zolder'. Tygo durfde meteen niet meer naar zolder, maar toen ik voorop ging was het allemaal goed. En ja hoor, Piet heeft bij gebrek aan een schoorsteen bij ons alles door het dakraam gekieperd.

De hele buit mee naar beneden genomen en uitgepakt met een hapje en een drankje. Heel bewust ook gezonde hapjes (komkommer, cherrytomaatjes, vegetarische sushi, blokjes kaas) en natuurlijk ook ongezond (loempia's, snoepgoed). De kinderen hadden zoveel op dat er niet meer gekookt hoefde te worden. Uiteindelijk om zes uur nog een toetje en daarna lang in bad om even om te schakelen en daarna lekker op tijd in bed. Ze vielen als blokken in slaap.

Vanochtend waren ze al snel weer aan het spelen met de nieuwe dokterskoffer, poppenhuismeubeltjes, houten station en zaklamp. Ook had de Sint wat functionele dingen zoals badjassen en een dekbedovertrek gebracht. En natuurlijk.. chocoladeletters! Eerlijk gezegd was het snoepgoed van Sint Maarten nog niet eens op, dus het restant pepernoten heeft Richard vandaag maar meegenomen naar zijn werk. Straks ruim in de Sinterklaastafel vast op.

Pietjes bij peutergym
Vanmiddag mag Tygo weer een stickertje plakken. Op naar het volgende feest. Komend weekend is de trouwdag van mijn schoonouders, waar altijd enorm uitgepakt wordt (letterlijk en figuurlijk), de volgende dag slepen we de kerstboom in huis...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten