dinsdag 30 november 2010

Herfsttafel wordt Sinterklaastafel















Omdat de herfst nu echt wel op z'n einde is en de herfstmand bijna begon te composteren, was het hoog tijd om hem op te ruimen. Vorige week hebben we dan ook de herfsttafel omgedoopt in een Sinterklaastafel. Eerst alle herfstvondsten nog een keertje uitgebreid bekeken en benoemd. Toen alles in de groenbak gekiept en flink gestofzuigd. Zo was er genoeg ruimte voor de Goedheiligman.

Bij de Action heb ik een boot gekocht met speelfiguren (van mdf, 3 Euro). Daar hebben ze nu al werkelijk uren speelplezier van gehad! Verder is de tafel aangekleed met twee figuren die we van een gekregen snoepzak afknipten, figuurtjes die we nog hadden van vorig jaar en natuurlijk door de kinderen zelf ingepakte speelgoedjes! Vooral de gratis dominosteentjes en Dungan's van de C1000 lenen zich prima voor kleine nep-pakjes! De tafel is nog niet helemaal klaar, maar begint nu wel vorm te krijgen...

Tip om de kinderen te vermaken en een leuke aanvulling op de tafel: geef ze een groot stuk inpakpapier, kinderen ouder dan drie kunnen het zelf knippen, anders moet je ze een beetje helpen. Een rol plakband in de plakbandautomaat en heel veel kleine speelgoedjes om in te pakken. Omdat Tygo nu ook bezig is met letters, liet ik hem een paar etiketten beschrijven met onze eerste letters en die op de pakjes plakken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten