zaterdag 20 november 2010

Sinterklaastip

In deze tijd, tussen de intocht en het heerlijk avondje zijn er veel leuke, voordelige en soms zelfs gratis dingen die je met je peuter of kleuter kunt doen. Zo konden we hier bij het wijkcentrum een schoentje brengen en een dag later gevuld weer ophalen (gratis). De plaatselijke Super de Boer deelde bouwplaten uit. Daarmee kan je je eigen schoen knutselen. Vervolgens breng je die schoen naar de supermarkt om hem vervolgens weer gevuld op te halen. Zo hadden we niet alleen gratis lekkers, maar ook nog gratis knutselvermaak voor groot en klein. De kinderen kleurden de bouwplaat in en Richard en ik zaten ze 's avonds op de bank met een wijntje een uur te knippen en in elkaar te plakken, dat viel nog niet mee!

Onze kinderen leren ook dat ze iets moeten doen voor hun lekkers en cadeautjes. En dus oefenen we de hele dag door allemaal verschillende liedjes die ze ook moeten zingen als we op woensdag en zaterdag de schoen zetten. Natuurlijk komt er ook een wortel in de schoen en een bakje water voor het paard.

Een andere leuke activiteit die je slechts 88 cent kost is corresponderen met de Sint. De kinderen maken een mooie tekening, eventueel met een bescheiden verlanglijstje erbij. Dit alles gaat in een grote enveloppe gewoon in de brievenbus. Het is de bedoeling dat je een ongebruikte postzegel meestuurt, voor het antwoord. Het adres hoeft er niet op, gewoon "Sinterklaas, Spanje" is voldoende. En ja hoor, drie werkdagen later viel er een prachtige, deels handgeschreven, brief op de mat.

Tot slot.. dit is je kans om te genieten van veel gratis activiteiten. Overdrijf het niet, kijk wat je kind aankan. Sinterklaasintocht, Sinterklaasoptocht, spelmiddagje bij het wijkcentrum en natuurlijk de stad in. In de stad kunnen de kinderen zich een middag lang vergapen aan de versieringen en alle Sintjes en Pietjes in de etalages. Als je daarna ergens warme chocolademelk gaat drinken, krijgen ze er vast pepernoten bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten