dinsdag 9 november 2010

De koeien hebben staarten..

Overmorgen is het alweer zo ver; dan vieren wij Sint Maarten. Een feest wat nog steeds erg populair is in Groningen, Friesland en Drenthe, maar ook in Limburg en Noord Holland. Alle kinderen van ongeveer 2 tot 12 maken een mooie lampion en bellen op de avond van Sint Maarten (11 november) aan bij de buren. Dan zingen ze een liedje en krijgen een snoepje of wat fruit.

Ook onze kinderen kijken al een tijdje uit naar dit snoepfestijn. Tygo maakt een mooie lampion op de peuterspeelzaal. Vorig jaar maakten ze Puck (de mascotte van de peuterspeelzaal), dit jaar een vissenkom. Ze zijn al twee weken aan het plakken en verven en hij kan niet wachten tot zijn lampion klaar is. Donderdag krijgt hij hem mee naar huis. Sofie gaat pas in januari naar de peuterspeelzaal en moest het dus nog even doen met mama's creatieve uitspattingen. Ze wilde heel graag een 'pattetoel' maken. Gelukkig had ik nog een sapfles die ze wit kon verven en een stuk stevig papier wat ze rood verfde. En zie daar.. een paddenstoel voor Sofie!


Nog twee nachtjes en dan is het zo ver. Ik heb voor de kleinsten uit de buurt rozijntjes en voor de groten lolly's. Kom maar op, wij zijn er klaar voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten